Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с ученици и семейства, засегнати от кървавата баня в гимназията в щата Флорида на 14 февруари, при която загинаха 17 души, и други подобни в миналото, като се зарече да предотврати бъдещи стрелби в училищата и да бъдат предприети по-строги проверки преди издаването на разрешителни за притежание на оръжие.

Руски ботове са заливали Twitter с дезинформация след стрелбата във Флорида

Руски ботове са заливали Twitter с дезинформация след стрелбата във Флорида

Бърза реакция при „горещи новини“…

По време на среща в Белия дом, Тръмп е поискал от събралите се хора да предложат решения и да обсъдят политики, вариращи от поставянето на доброволци с оръжия в училищата до обявяването извън закона на нападателните оръжия и да има въоръжени учители и треньори в училищата.

"Ще правим много строги проверки. Много силен акцент върху психическото здраве (на получаващите разрешение за носене на оръжие). Ще направим много други неща", обещал Тръмп и се зарекъл: "Няма да бъде само говорене, както е било в миналото. Това продължава твърде дълго. Твърде много случаи. И ние ще го направим."

ФБР проспало стрелеца от Флорида

ФБР проспало стрелеца от Флорида

Службата имала сигнали

"Ако имахте учител с, който е вещ с огнестрелните оръжия - те биха могли много бързо да прекратят нападението. ...Смятам, че много хора ще се противопоставят на тези мерки, но смятам, че и много хора ще харесат мерките", коментира още американският държавен глава.

Междувременно хиляди ученици излязоха на демонстрации в градове в цяла Америка, настоявайки за по-строги закони за оръжията, докато ученици от гимназията във Флорида призоваха Тръмп да намери някакво решение.