Приписваните на Русия опити за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., не се отразиха на техния изход.

Това съобщи в четвъртък, директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Майкъл Помпео. Той говори на форум на фонда във Вашингтон за защита на демокрацията, предаде АП.

Русия обича да се намесва и да се конфронтира със САЩ, убеден шефът на ЦРУ

Русия обича да се намесва и да се конфронтира със САЩ, убеден шефът на ЦРУ

През последните 8 г. Русия се е намесвала на изборите в САЩ

"Оценката на разузнаването е такава, че намесата на Русия не се е отразила на резултата от изборите", каза той в отговор на въпрос на журналист.

Разследването се отнася за руската намеса в изборите в САЩ. То се провежда от ФБР, както и от специалната комисия по разузнаването на Сената и Камарата на представителите. В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на бивш директор на специалния прокурор на ФБР Робърт Мюлер за специален прокурор в отделно независимо разследване на казуса.

Русия неведнъж се е намесвала в изборите ни, твърди шефът на ЦРУ

Русия неведнъж се е намесвала в изборите ни, твърди шефът на ЦРУ

След разкритите имейли на Тръмп - младши

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и неговите ключови помощници многократно отхвърлиха подозренията за незаконни контакти с руски представители по време на предизборната кампания през изминалата година. Москва също много пъти опроверга твърденията за опити тя да повлияе на хода на президентските избори в Съединените щати.