Украинските военноморски сили публикуваха сателитни снимки на разрушения център за изстрелване на безпилотни самолети в Ейск.

Според военните те потвърждават унищожаването на тренировъчна база, склад за дронове в и свързаната с тях инфраструктура Краснодарския край от силите на флота и СБУ на Украйна в нощта на 21 юни.

Освен местата за съхранение на Шахед-136/Геран-2, украинските дронове са унищожили и учебните корпуси, центровете за управление и комуникация на екипажите на тези БПЛА, се казва в съобщението на ВМС на Украйна.

По време на атаката с дронове в базата е имало и инструктори, които са обучавали персонал за изстрелване на дронове, както и обучаващи се оператори на безпилотни летателни апарати. Те са били "унищожени", се посочва в съобщението в социалните мрежи на канала на ВМС на Украйна.

Ударът си СБУ осъществи през нощта на 21 юни. Цел на атаката е била 167-ти учебен център в град Ейск, Краснодарския край, откъдето руснаците осъществяват атаки към цяла Украйна. Предната нощ украински безпилотни самолети атакуваха петролната рафинерия "Афипский" на 20 км югозападно от Краснодар. 

Украински безпилотни самолети вероятно са атакували летището в Ейск

Украински безпилотни самолети вероятно са атакували летището в Ейск

Ударена е петролната рафинерия "Илиск" край Краснодар

Руското министерство на отбраната потвърди масирана атака на украински дронове, но съобщи, че всичките 114 безпилотни летателни апарати са били свалени, включително 43 над територията на Краснодарския край. За последствия и нанесени поражения не беше съобщено.

Местни канали, както и медии тогава писаха и за пожар на територията на летището в Ейск.