Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че ще подаде оставка, ако президентът на Украйна Володимир Зеленски одобри подобно решение.

Това заяви той по време на на пресконференция в Киев, цитиран от "Укринформ".

"Нито едно длъжностно лице не остава вечно на поста. Никой. Решението дали да остана министър на отбраната или не, се взема от един човек - върховният главнокомандващ и президент на Украйна Владимир Зеленски, според конституцията. Той внася предложение за назначаване, а Върховната рада назначава. Следователно, само по решение на президента на Украйна аз ще взема определени решения и след това ще направя това, което държавният глава ми предложи", каза Резников.

Той подчерта, че ще направи всичко за победата на Украйна.

"Моята професия, поне на адвокат, ми дава възможност да мисля оптимистично, че определено ще намеря интересен проект, който ще позволи да спечеля тази война и след това да накажа военното и политическото ръководство на Руската федерация", добави правителственият служител.

18 украински военни загинаха при руска атака в Херсонска област

18 украински военни загинаха при руска атака в Херсонска област

Въздушна тревога бе обявена сутринта в източни и централни региони на Украйна

На фона на поредица от скандали в Министерството на отбраната на Украйна се разпространиха слухове за възможна оставка на министъра на отбраната.

Припомняме, че руската артилерия в Херсонска област удари разположението на бойците на украинските въоръжени сили край село Надднепрянское, според ТАСС. Загинали са 18 украински военни, а 10 са ранени.

През нощта на 4 срещу 5 февруари 120-мм минохвъргачка с боеприпаси и екипаж бе унищожена от артилерийски огън близо до село Лвово. Двама украински военнослужещи са убити, а четирима са ранени.

Русия си върна 63 пленници, Украйна - 116

Русия си върна 63 пленници, Украйна - 116

Преди две седмици Русия отмени договорена размяна