Руски окупатори са обкръжени в завод за инертни материали във Волчанск, Харковска област. Процесът на доставяне на храна и боеприпаси на вражеските сили е труден - снабдяването се извършва с безпилотни самолети, заяви военният и политически наблюдател Олександър Коваленко.

"В самия град Волчанск наскоро възникна много интересна ситуация, когато щурмовата им част беше обкръжена в един завод. От една страна, уж, ако се погледнат картите, там има контрол, но от друга страна - това е подразделение, което е напълно обкръжено", обясни той в ефира на телевизионния канал "Еспресо".

Сега храната и боеприпасите на вражеските войски се доставят от безпилотни самолети. Такъв логистичен елемент обаче е ненадежден, каза експертът.

"Затова смятам, че в близко бъдеще те или ще се предадат, или ще бъдат убити. Ако говорим за Харковска област като цяло, много внимание се обръща на Липци, Волчанск, въпреки че най-опасните райони, където руснаците все още имат ситуационен напредък, са именно Покровското и Краматорското направление, Часов Яр.

Относително спокойствие в Харков, докато Украйна атакува ракетни обекти в Русия

Относително спокойствие в Харков, докато Украйна атакува ракетни обекти в Русия

Според кмета на града разрешението за нанасяна на удари на руска територия е облекчило ситуацията

В Харковска област ситуацията е по-стабилна и се контролира от украинските сили за отбрана", каза Коваленко.