Украинската армия твърди, че е отблъснала нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област, съобщава "Ройтерс".

Изявлението идва малко след като руската частна военна компания "Вагнер" обяви, че е поела контрола над селото.

"Украинските сили за отбрана отблъснаха атаките на окупатора в района на Благодатне в Донецка област", ​​съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили в ежедневния си сутрешен доклад по повод боевете в събота.

Добавя се, че силите на Киев са отблъснали руски атаки и в районите на други 13 населени места в Донецка област.

От своя страна групата "Вагнер", която беше определена от САЩ като транснационална престъпна организация, вчера съобщи в "Телеграм", че нейните бойци са установили контрол над Благодатне.

Пригожин: Село край украинския Соледар е под руски контрол

Пригожин: Село край украинския Соледар е под руски контрол

Около Соледар се водеха ожесточени сражения

Тъй като боевете в Донецка област се ожесточиха, точната линия на контакт е неясна, особено около град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките сражения във войната. По-рано "Вагнер" направи преждевременни изявления за успех.

Украйна пък твърди, че руската офанзива към Бахмут все още не е достигнала своята кулминация, но ситуацията по фронтовата линия там става все по-тежка.

Украинската армия призна отстъплението си от Соледар

Украинската армия призна отстъплението си от Соледар

Градът вече е под контрола на проруската ДНР

Четирима цивилни бяха убити, един от тях в Бахмут, а 17 бяха ранени при руски атаки срещу региона в събота, докладва губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

Украйна получи обещание от Запада за доставки на основни бойни танкове, като тя иска да получи и изтребители, за да отблъсне руските сили, бавно напредващи по част от фронтовата линия.

Вчера Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че в момента текат ускорени преговори между Киев и съюзниците му относно исканията на Украйна за ракети с голям обсег.

Украйна призна напредък на руснаците към Бахмут

Украйна призна напредък на руснаците към Бахмут

Денис Пушилин публикува видео от сринатия Соледар