Украинският Харков е бил подложен на поредна руска атака през нощта срещу вторник, чути са експлозии, избухнал е и пожар, съобщава УНИАН.

В 02:10 кметът Игор Терехов написа в канала си в Telegram, че в Харков е чута експлозия. Той предупреди, че над града са забелязани руски "шахеди". Пет минути по-късно той съобщи за втора експлозия.

Председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов също написа, че руснаците нанасят удари с дронове.

Зеленски: Настъплението към Харков е само началото на по-голяма руска офанзива

Зеленски: Настъплението към Харков е само началото на по-голяма руска офанзива

Украинският лидер очаква Москва да засили натиска на североизток

От 23 часа ВВС на украинските въоръжени сили регистрират движението на руски безпилотни летателни апарати. Според последния доклад няколко групи БПЛА са летели от Черно море към района на Одеса, една група е била забелязана в района на Харков. Те предупредиха и за "мъченичество" в Кировоградска област.

Тревогата за въздушна атака след това е обявена в редица области на страната - Одеска, Херсонска, Николаевска, Черкаска, Кировоградска, Днепропетровска, Полтавска и Харковска области.

Информацията се актуализира.

Трима пострадали са получили по-остра реакция от стрес в Харков. Има пожари в частни къщи и гаражи, съобщава Синегубов.

Русия нанесе смъртоносни удари срещу зона за отдих край Харков
Обновена

Русия нанесе смъртоносни удари срещу зона за отдих край Харков

Най-малко десет души са загинали, а 25 са ранени

Кметът на Одеса Генадий Труханов съобщи за експлозии в града. Междувременно в Харков в резултат на атака на БПЛА бяха повредени частни къщи и имаше пожари. Информацията за жертви и ранени се изяснява.

В понеделник в цяла Украйна няколко пъти беше обявена въздушна тревога. Това се дължи на излитането на руски изтребители МиГ-31К, които носят ракети "Кинжал".