Украинските военни са свалили 10 от 17 атакуващи дрона, изстреляни през нощта от Русия, съобщиха украинските власти във вторник, цитирани от Ройтерс.

Губернаторът на западната Лвовска област на Украйна каза, че три дрона са ударили неуточнена инфраструктурна цел, но щетите са минимални и няма съобщения за жертви.

Властите в Харковска област в Източна Украйна съобщиха, че дронове са ударили частни домове и жилищни сгради, наред с други цивилни цели, в най-малко две различни населени места.

Военновъздушните сили на Киев съобщиха, че дроновете са били свалени над "различни региони" на страната.

В изявлението на украинските ВВС се казва, че шест ракети С-300 също са били изстреляни по цивилни цели в източната част на Донецка област и в Херсонска област.

Инфраструктурен обект е повреден в Лвовска област в резултат на атака на руски дронове. Това съобщи в Telegram губернаторът на Лвовска област Максим Козицки, цитиран от "Укринформ".

"По време на въздушното нападение, около 4:00 часа сутринта, врагът атакува инфраструктурен обект в Лвовска област с три дрона. Ударът предизвика пожар, който бързо беше потушен от служители. Има леки щети", пише Козицки.

Той добави, че няма пострадали. Няма повреди по животоподдържащите системи в региона.

Вечерта на 4 декември 2023 г. руските войски атакуваха град Чугуев и село Борова в Харковска област с дронове "Шахед". Това изявление направи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов във Facebook,

"Около 21:17 часа, 4 декември 2023 г., вражески дронове удариха Борова в Изюмски район, като повредиха културна зала, магазин и отделни къщи. За щастие не се съобщава за жертви.

В 21:30 часа два руски дрона удариха три къщи в Чугуев, оставяйки ги с изпочупени прозорци и разрушени покриви. 41-годишен цивилен мъж е получил нараняване от взрив на мина.

През изминалия ден руските артилерийски и минометни удари са засегнали над 20 населени места в Харковска област,

Усилията по разминиране в района на Харков продължават. През изминалия ден украинската държавна служба за извънредни ситуации е проверила над 5,9 хектара и е обезвредила 71 взривоопасни предмета.

Британското разузнаване: Русия вероятно контролира по-голямата част от Маринка

Британското разузнаване: Русия вероятно контролира по-голямата част от Маринка

Лондон говори за есенна офанзива на Русия