В петък сутринта арменската полиция задържа един от лидерите на опозицията, ръководителят на блока "Майка Армения" Андраник Теванян, съобщи "Интерфакс".

Според съобщенията, Теванян и група негови привърженици са били задържани в центъра на града по време на протести, придружени с блокиране на улици.

Вчера арменската опозиция обяви началото на масови протестни акции с искане оставката на премиера Никол Пашинян.

Преди това опозицията обяви и създаването на национален комитет, който да координира действията за отстраняването на Пашинян и неговото правителство. Депутатът от фракцията "Армения" Ишхан Сагателян обяви и че парламентарната опозиция инициира процес на импийчмънт на Пашинян.

В четвъртък премиерът Пашинян обяви във видеообръщение до нацията, че правоприлагащите органи на страната ще реагират остро и бързо на митингите на опозицията.

Поредна нощ на протести в Ереван

Поредна нощ на протести в Ереван

Има задържани и пострадали

Вътрешнополитическото напрежение в Армения съвпада и с кризата в отношенията между Армения и Азербайджан заради ескалацията в Нагорни Карабах. Тази сутрин премиерът Никол Пашинян каза, че има надежди за положителен напредък, но засега ситуацията продължава да остава изключително напрегната. Той също така допуска възможността и за евакуация на жители от Карабах в Армения.

Пряка заплаха за живота на населението в Нагорни Карабах към този момент няма, но ситуацията е динамична и във всеки един момент могат да се изменят, предупреди Пашинян.

Нагорни Карабах доминира в разговорите на Съвета за сигурност на ООН

Нагорни Карабах доминира в разговорите на Съвета за сигурност на ООН

Баку бе критикуван за последните сблъсъци с Ереван