Най-малко 143 екстремисти от групировката „Боко Харам" са били убити при атака във военен лагер в Камерун в понеделник. Това обяви министър, цитиран от „Ройтерс". Той допълва, че това най-голямата загуба, претърпяна от нигерийската ислямистка група в страната.

Терористите загубиха 143 живота и важно бойно оборудване, съставено от автомати на различни марки, тежко въоръжение и патрони за всички калибри", заявява министърът на комуникациите Исса Чирома Бакари.

„От страна на Камерун, ние загубихме един живот, имаме и четирима ранени", допълва той.

Не е било възможно веднага да се провери от независим източник броят на жертвите от боевете близо до северния град Колофата.

Камерунската армия определя броя на загиналите или визуално или по броя на унищожените автомобили и изчислява колко екстремисти са били във всеки един от тях, каза миналия месец високопоставен официален представител от далечния северен район в Камерун.

Екстремистите от „Боко Харам", които избиха хиляди с амбицията за установяване на ислямска държава в Северна Нигерия, през последната година атакуват и Камерун. По-рано този месец мъж, който претендира, че е лидер на групата, заплаши, че насилието в Камерун ще се увеличи, ако не премахне конституцията си и не приеме исляма.