Аудиозапис заплашва с атаки американските и британски интереси навсякъде, предаде АП, като се позова на информация на катарската телевизия Ал Джазира.

Според телевизионния канал говорителят от касетата е Айман ал Зауахири, дясната ръка на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен.

Гласът от аудиозаписа призовава призовава към организирана съпротива срещу “нахлуващите кръстоносци в мюсюлманския свят”.
В съобщението има и апел към всички мюсюлмани “да не чакат повече, в противен случай всички мюсюлмански страни ще бъдат завладяни”.
Младежите трябва да започнат съпротивата веднага и да научат урок от Ирак, Афганистан и Чечня”, се казва в изявлението.

Ако умрете или бъдете заловени, следвайте пътеката и не предавайте Аллах и Пророка, казва Зауахири.

В посланието си Зауахири се обявява за атаки срещу американските интереси: В Палестина сме изправени не само срещу евреите, но и срещу антиислямския международен съюз, воден от американските кръстоносци.

Според него дълг на всеки мюсюлманин е да работи за освобождаването на Палестина.

Освен Съединените щати и Великобритания, Зауахири откроява и други държави, в които заплахата от терористични актове е най-висока – Австралия, Франция, Полша, Норвегия, Северна Корея и Япония с мотивите, че те са участвали в окупацията на Афганистан, Ирак и Чечня и са дали на Израел “средства за оцеляване”.