Садам Арабският вестник Al-Quds Al-Arabi, излизащ в Лондон, получи снощи поредното послание, подписано от бившия иракски лидер Садам Хюсеин, предаде news.ru. В посланието Садам заплашва с терористични атаки страните, чиито военнослужещи се намират в Ирак.

Неграмотността на военните - причина за пададането на Багдад

Предупреждаваме всички чуждестранни граждани у всички, които са дошли, за да окупират нашата страна: те са длъжни да я напуснат до 17 юни, се казва в писмото, дълго три страници. Според главния редактор на Al-Quds Al-Arabi датата 17 юни не е случайна – на нея през 1968 година партията БААС е поела властта в Ирак.

Ако в този период те не си отидат, ние ще смятаме, че сме в правото си да защитим страната си. Докато те продължават да убиват иракчани, ние ще им отговаряме, пише още Садам Хюсеин.

Главният редактор на вестника твърди още, че почеркът на писмото е идентичен с този на предишните четири, получени от името на бившия диктатор.

Припомняме, че съдбата на Садам Хюсеин и до този момент остава неизвестна. На 7 април американците разрушиха с четири 900-килограмови бомби една от сградите в Багдад, където се предполагаше, че се намира иракският президент и синовете му.