По-голям достъп до пазарите на месо, текстил и компютърни програми. Такива бяха официалните очаквания на Уругвай от визитата на американския президент. Неофициално и посещението на Джордж Буш стана повод за улични протести.

По подобен начин той беше посрещнат и в Бразилия.

До сериозни сблъсъци с полицията не се стигна.

По време на посещението си Буш ще се срещне с уругвайския президент Табаре Васкес, с който ще обсъди подписването на договор за свободна търговия между двете страни.

В Монтевидео по-радикално настроени демонстранти счупиха витрина на ресторант "Макдоналдс" и изгориха чучела на Буш и на уругвайския президент Васкес.

В съседна Аржентина, на друга демонстрация, пред 35 000 леви активисти в Буенос Айрес, президентът на Венецуела Уго Чавес нарече държавния глава на Съединените щати "политически труп".

Според венецуелския държавен глава Джордж Буш се ползва с най-ниското доверие сред американците за цялата история на страната.

Президентът на САЩ Джордж Буш пристигна от Бразилия в Уругвай.

Това е втората спирка от латиноамериканската му обиколка

Буш, който често е критикуван че пренебрегва този район, обеща да потърси диалог с южноамериканските страни и да отпусне помощи за местното образование и здравеопазване.

Президентът Буш напусна Бразилия и потегли към Уругвай. Визитата му там ще бъде белязана от множество протести, организирани от граждански, социални и синдикални организации.