Сенаторът на демократите Хилари Клинтън, която обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина, не е посочила в годишната си данъчна декларация доходите от семейния благотворителен фонд, който управлява заедно със своя съпруг.

Това съобщава Ройтерс, като се позовава на вестник "Вашингтон поуст". Според изданието благодарение на този фонд семейство Клинтън си е приспаднало над 5 милиона долара от доходите, подлежащи на облагане с данъци, докато е раздало 1.25 милиона долара за благотворителни акции.

Независимо, че фондът е основан през 2001 година, за това време госпожа Клинтън нито веднъж не е съобщила за него във финансовите си отчети, така, както изисква парламентарният етичен кодекс.

Ройтерс отбелязва, че щом в офиса на Клинтън се получило запитването на вестника, незабавно са нанесени корекции във финансовия й отчет.
Детайлите за благотворителната организация на семейство Клинтън и ролята на сенатор Клинтън в нея винаги са били публични, но по невнимание е допуснат пропуск, който веднага е бил коригиран, заяви говорителят на сенатора Филип Рейнс.