Великобритания няма да допуска нискоквалифицираните работници от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в страната, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски, съобщава "Ройтерс".

"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа британската вътрешна министърка Прити Пател в статия за в. "Сън".

Брекзит подлага на риск единството на Великобритания

Брекзит подлага на риск единството на Великобритания

Сър Джон Къртис от университета на Стратклайд коментира, че социологическо изследване на Panelbase показва, че 52% от анкетираните подкрепят независимост

Тя посочва, че с този план "цялостният брой" на имигрантите ще намалее. Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.

Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Съветите на Външно към българите след Брекзит

Съветите на Външно към българите след Брекзит

Министерството на външните работи на България посочва какво трябва да се знае във връзка с напускането на Великобритания

Обединеното кралство напусна ЕС в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация. Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между страните членки.

Доста от британските граждани гласуваха "за" Брекзит на референдума през 2016 г., за да бъде намален броят на пристигащите във Великобритания хора.

Разделена Великобритания дълго ще носи раната Брекзит

Разделена Великобритания дълго ще носи раната Брекзит

Джонсън ще го отбележи по специален начин...