Близкият приятел и бивш съветник на британския премиер Дейвид Камерън Стив Хилтън обяви, че Великобритания трябва да напусне ЕС, защото той е неизгоден и арогантен.

В критична статия за в. Daily Mail той предупреждава, че Брюксел ще си отмъсти за британския референдум.

"Излизането от ЕС не е без рискове", подчертава Хилтън и допълва: "Но смятам, че това е идеалното решение на нашето време. Така ще си върнем силата от арогантния и непечеливш ЕС и ще я върнем там, където ѝ е мястото - в ръцете на хората."

Той е против това страната му да "танцува" под диктовката на Общността. Припомняме, че допитването до британския народ е насрочено за 23  юни.

Трябва да вземем едно от най-големите решения в живота си – дали искаме да останем в ЕС или да напуснем, посочи британският премиер, като обяви историческото решение. В обръщението си към народа той подчерта, че става въпрос за работни места, финансова сигурност и как да си сътрудничим, за да се запази  Великобритания силна.

Не обичам Брюксел. Обичам Великобритания. Аз съм първият, който заявява, че има много начини Европа да се подобри”, каза още Дейвид Камерън.

Великобритания може да „играе водеща роля” в „една от най-големите организации в света”, поясни премиерът и повтори предупреждението на финансовия си министър Джордж Озборн към гласоподавателите, че напускане на ЕС ще означава „скок в тъмното”.

„Вие ще решите. Каквото и да решите, ще направя всичко по силите си да го изпълня”, обърна се той още към британския народ.