Един от водещите в Ливан вестници "Ан Нахар" излезе днес с празни страници. Освен с печатното издание и интернет сайтът на изданието излезе без нито една новина.

Това е знак на протест срещу неспособността на управляващите да решат проблемите на страната. Това разкри главният редактор на изданието Найла Туени.

"На хората им омръзна все още да чакаме политическата класа да изпълни обещанията си ", каза главният редактор Найла Туени пред репортери, събрани в редакцията на "Ан Нахар".

"Бог знае колко дни ще трябва да чакаме, за да видим съставен кабинет, не можем да продължим да вървим по същия път", призова Найла Туени. Ливан от месеци е в правителствена криза.

Според Найла Туени ливанецът има право да живее в здравословен и проспериращ живот, освободен от ненужни страхове и притеснения. "Не можем да продължим така, нашите политици трябва да действат, преди да е станало твърде късно", каза главният редактор на "Ан Нахар".

След Япония и Гърция Ливан се нарежда на трето място със своя дълг 153% от БВП. През последните години страната загуби своята привлекателност за туристите заради сериозните проблеми с екологията.