Движението по Кримския мост тази сутрин бе спряно, а по-късно проруски кримски медии в социалните мрежи съобщават за взривове на полуострова.

Причината за блокирането на моста над Керченския проток не се съобщава от окупационните власти, въпреки публичните извинения към гражданите и призивите за разбиране.

Според каналите в Telegram на "Кримски вятър" и Astra взривове са прогърмели в близост до пристанището на Севастопол, частта на Сухарния залив. Обявена е и въздушна тревога.

Към района на взривовете са се отправили и пожарникари, а в социалните мрежи се съобщава и за виждащ се гъст дим.

По-късно Михаил Развожаев, назначеният от Москва губернатор на Севастопол, съобщи, че Крим е бил подложен на ракетна атака, което е била отбита. В резултат на атаката е възникнал малък пожар, който е оперативно ликвидиран.

На практика така Развожаев потвърждава информациите, които се появиха в украинските канали, че атаката е била насочена към руски кораб, който се е намирал в пристанището в Севастопол.

В последните месеци Украйна значителна намали броя на ударите спрямо Крим, които през лятото и есента на миналата година бяха ако не ежедневни, то ежеседмични. По традиция украинските власти не потвърждават за атаките, които предприемат, освен със закъснение и то ако те са успешни и големи. 

Лондон: Украинските атаки изтласкаха Черноморския флот на Русия към Новоросийск

Лондон: Украинските атаки изтласкаха Черноморския флот на Русия към Новоросийск

Москва до голяма степен е изтеглила корабите и подводниците си от Севастопол