Иракските служби за сигурност са открили 3 ракетни снаряда с ядрени глави, скрити в бетонен окоп северозападно от Багдад, съобщи вестник Вашингтон Поуст, като се позова на анонимни официални източници.

Официалният всекидневник Ал Саба е цитирал източниците, които твърдят, че ракетите са открити близо до град Тикрит, родния град на бившия президент Саддам Хюсеин.
Според тях трите ракети са открити случайно, след като иракските служби за сигурност са заловили бившия лидер на Бааската партия Кодер ал-Дури. След разпит той разкрил местонахождението на оръжията.
Ракетите са били закопани на 6 метра под земята и са проектирани така че да не бъдат уловени от чувствителни сензори.

Ал Дури е заловен, след като иракската полиция е засякла електронно съобщение, в което той си урежда среща с друг представител на партията.

Иракският вътрешен министър и службите за сигурност не потвърдиха официално информацията.

Припомняме, че вчера шефът на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Мохамед ал Барадей обяви, че иракското правителство е поискало ООН и инспекторите да се завърнат в страната.
По думите на Барадей целта на мисията е не да се търсят оръжия за масово поразяване, а официално да удостовери, че такива няма на територията на Ирак.