Вече има задържани по случая с отровния руски сайдер, съобщава "Интерфакс", като цитира пресслужбата на регионалното министерство на здравеопазването.

Следователите задържаха 32-годишен индивидуален предприемач от района на Самара - собственик на Andi LLC, който произвежда Mister Cider, чиято употреба предизвика вълна от отравяния.

Най-малко 9 са загиналите от алкохолната напитка само в Самарска област. В Уляновска област са регистрирани осем  починали.

Има регистрирани сличаи в областите Уляновск, Самара, Нижни Новгород, Пензенска, Република Удмуртия и Чувашката република. 

Много други са в болници с опасност за живота от отравянето с нискоалкохолната напитка. По официални данни, пострадалите до този момент в страната са 90 души. Сред тях има и бременна жена. 

40 души са починали и пострадали от отровния сайдер в Русия

40 души са починали и пострадали от отровния сайдер в Русия

Полицията е иззела 193 бурета с обем от 30 литра сайдер всяко.

Припомняме, че  от 3 юни се продава некачественият алкохол, с който са тровени хората.

Според пресслужбата на управлението на Министерството на вътрешните работи на Русия за региона, полицията е иззела 193 бурета с обем от 30 литра сайдер всяко.

При проверката се оказало, че при последните покупки на 31 май и 1 юни липсват документи, потвърждаващи качеството на алкохола.

Спряна е продажбата на сайдер на територията на руския град Димитровград във всички обекти.

Най-малко 10 души са починали от отровен сайдер в Русия

Най-малко 10 души са починали от отровен сайдер в Русия

Над 20 души са пострадалите само в Уляновска област