Руските изтребители Су-35 завършиха преместването си от Далечния изток в Беларус за ученията "Съюзна решимост - 2022", съобщи пред ТАСС руското министерство на отбраната.

Руските пилоти бяха тържествено посрещнати в Беларус - с военен оркестър, хляб и сол.

"Многоцелеви изтребители Су-35С от Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реакция на Съюза, завършиха преместването си на летища в Беларус", се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

Русия прехвърля изтребители Су-35С в Беларус

Русия прехвърля изтребители Су-35С в Беларус

Планирано е съвместно учение от 10 до 20 февруари...

"Екипажите на изтребителите Су-35С излетяха от летището в Хабаровски район и изминаха разстояние от около 8000 километра. По време на полета екипажите направиха две междинни кацания на летищата на Централния военен окръг", заявиха руските военни.

На 18 януари заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Александър Фомин съобщи, че Русия изпраща 12 изтребителя Су-35 в Беларус за маневри.

"След запознаване с маршрутите на полетите във въздушното пространство над територията на Република Беларус, екипажите на многофункционалните изтребители Су-35С ще поемат бойно дежурство за ПВО като част от проверка на функционирането на единната система за противовъздушна отбрана на Съюзната държава", се казва в изявление на руското военно ведомство.

Руски военни от Сибир отиват на учение в Беларус

Руски военни от Сибир отиват на учение в Беларус

Русия: Спазваме Виенските договорености

Министерството на отбраната на Беларус съобщи на 26 януари, че руски изтребители са кацнали във въздушната база в Барановичи.