Ситуация, при която хора са загинали поради заключено бомбоубежище, никога не трябва да се повтаря и местните власти трябва да гарантират наличността и достъпността на убежищата денонощно.

Това каза украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък в ежедневното си обръщение, цитирано от "Укринформ".

Ние правим всичко възможно, за да защитим хората. Не останаха международна среща и преговори, където да не беше повдиган въпросът за ПВО на Украйна, увери той.

15 ранени при атака в Херсонска област

15 ранени при атака в Херсонска област

Според разследването на 1 юни руските войски отново са атакували Херсон и населените места в региона

Днес страната ни, както и много други държави, отбелязва Деня на детето. Но дори в този ден терористичната държава отне живота на украинско дете. Но и в този ден Русия обстрелва нашите градове - от Харков до Херсон, от Киев до Донбас. Но ние използвахме този ден максимално, за да доближим поражението на терористите. И този ден се превърна във време, когато приближаваме търсенето на отговорност от Русия - отговорността на всеки убиец, всеки терорист, закани се държавният глава.

Подготвяме нови отбранителни решения за Украйна, включително противовъздушна отбрана, авиация и нашето настъпление на земята. Подготвяме истинско политическо съдържание за срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Подготвяме пакет от гаранции за сигурността на страната ни по пътя й към Алианса. Ние правим всичко, за да доближим политическото решение на ЕС за членство на Украйна. Ние подготвяме Среща на върха за мира, базирана на украинската формула на мира, каза още Зеленски.

Столтенберг отсече: Русия няма право на вето върху членството на Украйна в НАТО

Столтенберг отсече: Русия няма право на вето върху членството на Украйна в НАТО

Всички съюзници били съгласни с присъединяването на Киев