Ситуацията в района на Харков се стабилизира още повече. Донецка област страда от руски атаки всеки ден. Това каза във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ".

"Днес беше отделено много внимание на фронтовата линия - нашите военни, нашите перспективи. Между другото имаше доклад на началника на Службата за външно разузнаване. Имаше доклад на главнокомандващия. Гордея се с всички наши хора, които отблъскват руските атаки с голяма устойчивост и голяма смелост. Ситуацията в района на Харков още повече се стабилизира. Това е благодарение на нашите воини", каза Зеленски.

Украйна трупа военни и оръжия в Харков

Украйна трупа военни и оръжия в Харков

Зеленски съобщава за 10 отблъснати руски атаки край Вовчанск и Липци

По думите на президента ситуацията в Донецка област е много тежка.

"Особено Покровското направление, с десетки руски атаки всеки ден. Много е важно да устоим там, да унищожим окупатора и да не даваме повод на Русия да се надява на успех във войната си срещу Украйна. Ние можем и трябва да се борим, за да гарантираме резултати за Украйна. Във всичко. Винаги. Винаги, когато има възможност, винаги, когато има шансове и винаги, когато ние сами трябва да създадем своите шансове за победа. За успеха на Украйна", каза Зеленски.

Ранени и материални щети при руски обстрел в Украйна

Ранени и материални щети при руски обстрел в Украйна

Херсонска и Одеска област са подложени на атаки и в петък

Андрий Юсов, говорител на Министерството на отбраната на Украйна, каза, че в района на Харков силите за отбрана са принудили руските военни да спрат настъплението си и осуетяват плановете им за превземане на Борова.