Официалното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ и срещата му с американския му колега Джо Байдън са планирани за края на юли. Това заяви в петък министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба за "Украйна-24".

По време на посещението са планирани преговори с Байдън и редица други важни срещи. От Украйна, добави министърът, ще пристигне голяма делегация, която ще включва и него самия. Външният министър добави, че в момента се договаря точната дата на срещата и обсъждането на нейния дневен ред.

"Вече започнахме да подготвяме посещението, вече работим по ключовите елементи на програмата. Най-важното е, че вече работим по ключови споразумения", каза Кулеба.

На 7 юни президентът на Украйна съобщи, че по време на телефонен разговор с американския лидер е получил покана да посети Белия дом през юли тази година.

Зеленски заяви тогава, че е готов да се срещне с американския си колега Джо Байдън преди руско-американската среща на върха в Женева на 16 юни, но разбира, че това може да не се случи.

Блинкън на среща със Зеленски в Киев иска да "потвърди непоклатимата подкрепа" на САЩ

Блинкън на среща със Зеленски в Киев иска да "потвърди непоклатимата подкрепа" на САЩ

Вашингтон иска борба с корупцията за демократични институции, икономически просперитет и евроатлантическо бъдеще