Украйна със сигурност ще си върне окупирания Лисичанск и ще превърне в пепел всички съобщения на руснаците за превземането на Луганска област.

Това обеща украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно обръщение.

"Ще възстановим стените, ще си върнем земята, но преди всичко трябва да се погрижим за хората.

Украйна: Лисичанск падна в руски ръце

Украйна: Лисичанск падна в руски ръце

Руските сили превъзхождат по въоръжение и жива сила

И ако командването на нашата армия отведе хората от определени точки на фронта, където врагът има най-голямо огнево предимство, особено в Лисичанск, това означава, че ние ще се върнем благодарение на нашата тактика, благодарение на увеличаването на доставките на съвременни оръжия", каза Зеленски.

В обръщението си президентът се позовава и на доклада на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който заяви, че Луганска област е напълно окупирана.

"Когато някой там в Москва съобщава нещо за Луганска област, нека си спомни за техните доклади и обещания преди 24 февруари, в първите дни на тази инвазия, през пролетта и сега, какво имат и колко са платили за него. Сегашните им доклади ще бъдат напразни, както и тогава", подчерта украинският държавен глава.

Шойгу докладва на Путин: ЛНР е освободена

Шойгу докладва на Путин: ЛНР е освободена

В неделя руското командване заяви, че градът е напълно отрязан и обкръжен

"Продължаваме да атакуваме и да напредваме както в Харковска, така и в Херсонска област. И на морето. Змийският остров е добър пример за това. Ще дойде ден, в който ще кажем същото за Донбас", обеща Володимир Зеленски.