Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че терорът на Русия с ударите с управляеми авиационни бомби може да бъде спрян, ако има решителни действия от партньорите.

Това написа той в страницата си във "Фейсбук" в събота, цитиран от "Укринформ".

Според Зеленски, руските войски отново са ударили Харков с управляеми авиационни бомби. За съжаление е ударена жилищна сграда.

Отломките се разчистват. Всички необходими служби са на място, написа Зеленски.

Трима загинали и 29 ранени след руска атака на жилищна сграда в Харков

Трима загинали и 29 ранени след руска атака на жилищна сграда в Харков

Зеленски призовава за "силни решения от нашите партньори"

"Този ​​руски терор с управляеми авиационни бомби трябва и може да бъде спрян. Необходими са смели решения от нашите партньори, за да можем да унищожим руските терористи и руските бойни самолети там, където се намират", написа той.

Според Зеленски Украйна вече е доказала, че е възможно да защити живота на хората от ракетен терор, по-специално чрез прочистване на граничните райони от терористични ракети.

"Необходима е и защита срещу бомби. Нуждаем се от тази решителност", подчерта той и благодари на всички, които помагат на Украйна.

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Това каза във видеообръщение президентът на Украйна

Припомняме, че най-малко трима души бяха убити, а други 29 души - ранени при удара в Харков. Областният управител Олег Синегубов уточни, че сред ранените има две деца, а четирима са в тежко състояние.