Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов разкри какъв ще е бюджетът на клуба за новия сезон. Сумата е около 12 милиона лева. Целта пред Левски е клубът скоро да излезе на печалба.

"Бюджетът ще е около 12 милиона лева разходна част. Целта ни е за първи път от много години насам клубът да излезе на печалба. Феновете могат да помогнат със закупуването на две клубни карти. Едната е на цената на възрастта на клуба, а другата е 24 лева. Това е една схема, с която привържениците да инвестират в клуба, а не да дават милостиня. В Западна Европа голяма част от парите в отборите идват от медийните права, а при нас е само 6%. Затова ние залагаме на по-добри и по-дългосрочни отношения с рекламодателите на клуба", каза финансистът по време на чат с фенове на клуба на страницата във "Фейсбук".

"Дискутираме план да имаме "Б" отбор, който е свързан с желанието на клуба да развива своите млади футболисти. Това обаче трябва да се съобрази с финансовото предизвикателство, защото много от вторите отбори се разпадат. Ще го обмислим по-добре. Финансовият риск е голям, но въпросът стои на масата. Интересът към Божидар Краев е голям, в клуба има оферти за него. Той обаче е основен състезател, така че разделянето не е самоцел. Ако получим добра финансова оферта, ще преосмислим нещата. Искаме да избегнем повтарянето на грешките от миналото. Прословутото ми ходене на риба стана иронично известно. Няма вероятност Станимир Стоилов да се върне в Левски!", заяви още Иванов. 

Само в ТОПСПОРТ: Скаут проваля трансфера на Васил Панайотов в Левски!

Само в ТОПСПОРТ: Скаут проваля трансфера на Васил Панайотов в Левски!

Разберете подробно защо футболистът не е подписал със "сините"