Арда загуби с 0:4 в реванша срещу Апоел Беер-Шева с общ резултат 0:6 и отпадна от квалификациите за новия европейски клубен турнир. Лигата на конференциите

Домакините рано-рано поведоха в срещата, благодарение на Елтон Аколатсе (5'), а по-късно през първото полувреме Рамзи Сафури (31') удвои от дузпа. През втората част играчите на Апоел вкараха нови два гола. Първо Еужен Анса (71') се разписа, а Ротем Хатуел (83') оформи крайния резултат.

Така историческото първо участие на Арда в европейските клубни турнири завършва с отпадане на тима още на старта на надпреварата.

Апоел Беер-Шева - Арда 4:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Апоел Беер-Шева - Арда 4:0 (Развой на срещата по минути)

Проследете срещата на живо тук

Срещата на стадион "ХаМошава" започна с "гол от съблекалнята" за домакините, които поведоха в резултата още в 5-ата минута. Елтон Аколатсе стреля от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл. Вратарят Иван Караджов не успя да отрази удара.

В 10-ата минута кърджалии получиха право да изпълнят пряк свободен удар от около 30 метра от вратата на Апоел. Спас Делев стреля отлично, пращайки топката към сглобката на вратат, но Ариел Харуш изби в ъглов удар.

Снимка 541101

Източник: Официален сайт на Арда

В следващите минути Арда се опита да се съвземе от ранния шок и се настани в половината на домакините. Футболистите на Николай Киров изпълниха три корнера, но без сериозни опасности за Харуш.

Снимка 541100

Източник: Официален сайт на Арда

В 29-ата минута обаче се стигна до дузпа за Апоел. Еужен Анса центрира отляво и Мартин Желев скочи на шпагат, но удари топката с ръка. Рамзи Сафури се нагърби с отговорността и бе безпощаден от бялата точка - 2:0.

В 44-ата минута Иван Караджов спаси тима си от трето попадение. Вратарят успя да избие удар с глава на Анса, който засече топката след опасно центриране от пряк свободен удар дълбоко в наказателното поле на Арда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Снимка 541102

Източник: Официален сайт на Арда

През втората част играчите на Апоел, видимо спокойни след добрия за тях резултат, намалиха темпото. Николай Киров от своя страна направи промяна, като пусна в игра Жуниньо на мястото на Иван Коконов в опит да раздвижи атаката.

Снимка 541098

Източник: Официален сайт на Арда

В 71-ата минута резултатът стана класически. Сафури бе изведен по отличен начин сам срещу Караджов, който се справи геройски. Топката обаче се промуши покрай него и оставеният непокрит Еужен Анса прати кълбото от непосредствена близост.

В 83-ата минута наказателната акция на домакините продължи. Продължителна атака на Апоел завърши с красив фалцов изстрел по диагонала на Ротем Хатуел, който не остави шансове на Караджов.

Снимка 541097

Източник: Официален сайт на Арда