WeWork Cos. се подготвя да излезе на борсата още през септември, далеч по-рано, отколкото повечето инвеститори очакваха, пише The Wall Street Journal. Очаква се компанията да публикува проспекта си публично през август. Засега няма официална информация от компанията за датата на първичното публично предлагане.

През тази седмица WeWork ще проведе няколко срещи с банки от Уолстрийт относно обезпечен с активи заем, който трябва да бъде финализиран през следващите седмици. Очаква се компанията да получи кредит в размер между $5 милиарда и $6 милиарда. По-рано се очакваше, че неговият размер ще бъде между $3 милиарда и $4 милиарда.

Заемът ще намали сумата, която WeWork ще набере от първичното предлагане, което ще увеличи шанса за успех на процедурата за компанията, чийто загуби растат в последно време. Все пак се очаква чрез IPO дружеството, което създава споделени работни пространства за бизнеса, да набере "няколко милиарда" и да се нареди на втора позиция по размер на първичното публично предлагане след Uber, която получи около $8 милиарда от продажба на акции.

Една от причините за преместване на предлагането по-рано е, че мениджърите в WeWork са притеснени, че добрите времена за пазарите наближават своя край. Във вчерашната сесия основните индекси в САЩ достигнаха нови рекорди.

При последния частен рунд на финансиране WeWork получи оценка от $47 милиарда, като не е ясно дали ще успее да я задържи при първичното публично предлагане. Компанията отчита загуба от $1,9 милиарда при приходи от $1,8 милиарда.