Португалия и Уругвай се изправят един срещу друг в двубой от група "Н" на Мондиал 2022. Срещата на стадион "Лусаил Айконик" в Лусаил започва в 21:00 часа.

Преди само четири години двата отбора играха в Русия, но на фаза 1/8-финал. Тогава Единсон Кавани бе точен на два пъти, за да класира своята нация на 1/4-финал при успех в редовното време с 2:1. В последствие "Урусите" загубиха с 0:2 от Франция.

Контузиите в състава на Португалия тревожат Фернандо Сантош

Контузиите в състава на Португалия тревожат Фернандо Сантош

След като Данило Перейра се контузи

Иначе Уругвай и Южна Корея пък изиграха един от най-скучните мачове при поредното нулево равенство на Световното в Катар. Добри положения за гол не липсваха, но пък точен удар в мача така и не видяхме. Южноамериканците нямаха късмет при две нацелени греди и определено са тимът, който може повече да съжалява за изпуснатата победа и то като фаворит.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Португалия пък стартира успешно участието си на Мондиал 2022, след като победи с 3:2 Гана в зрелищен сблъсък от първия кръг.

Уругвай - Южна Корея 0:0 в мач от Мондиал 2022

Предпазливите Уругвай и Южна Корея не намериха път към гола

Двукратните световни шампиони удариха две греди в дебютния си мач на Мондиал 2022

След неособено атрактивно първо полувреме, в което Кристиано Роналдо направи един голям пропуск, след което негов гол бе отменен, втората част на двубоя с Гана се превърна в истински спектакъл.