Швейцария и Камерун се изправят един срещу друг в двубой от група "G" на Мондиал 2022. Срещата е от 12:00 часа на стадион "Ал Джануб".

"Къстоносците" редовно са подценявани и благодарение на това често успяват се представят на ниво на големите първенства. Те са редовен участник на Мондиалите от 2006 година насам и на три пъти от последните четири първенства стигаха до осминафиналите.

Селекционерът на Сърбия:  Не вярвам, че от Бразилия са ни шпионирали с дрон

Селекционерът на Сърбия: Не вярвам, че от Бразилия са ни шпионирали с дрон

Кои сме ние, за да ни гледат, коментира Драган Стойкович

На Европейското миналата година играха на четвъртфиналите, след като отстраниха Франция. Швейцария не е губила първия си мач на световно от 1966 г.

Селекционерът на "кръстоносците" Мурат Якин разчита на опитен състав. Той е един от малкото треньори, които нямат кадрови проблеми. Ян Зомер и Рикардо Родригес, които бяха с травми, са възстановени и готови за първия мач.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Камерун запази суха мрежа в половината си квалификационни мачове, но не направи добра подготовка за Катар. Африканците не спечелиха нито един от четирите си приятелски мача, като дори загубиха от Узбекистан с 2:0.

Ерик Максим Чупо-Мотинг направи силна есен с Байерн и ще поведе отбора си, но вярвам, че опитът на Швейцария ще надделее и символичният домакин ще се поздрави с трите точки.

Джака отсече: Швейцария няма да протестира като Германия

Джака отсече: Швейцария няма да протестира като Германия

Срещу ФИФА