Уругвай и Южна Корея се изправят един срещу друг в двубой от група "Н" на Мондиал 2022. Срещата между двата тима на "Едюкейшън Сити Стейдиъм" в Ал Райан започва в 15:00 часа.

Уругвай не направи блестяща квалификационна кампания, като загуби в 33% от срещите. Това обаче не бе фатално, като 28 точки донесоха третата позиция за отбора в крайното подреждане на зона Южна Америка.

Селекционерът на Уругвай: Играчите ни са най-добрите в света

Селекционерът на Уругвай: Играчите ни са най-добрите в света

"Ла селесте" се изправя утре срещу Южна Корея

От началото на годината обаче "урусите" имат впечатляващата статистика от седем победи, а единственото поражение дойде изненадващо в контролата с Иран.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

В група "А" от квалификациите в Азия също имаше два изявени фаворита. Южна Корея остана на второ място, след като загуби само в последния кръг от ОАЕ и отстъпи първата позиция в групата на Иран.

Сон ще бъде маскиран за Мондиала

Сон ще бъде маскиран за Мондиала

Важното е, че ще бъде в отбора на Южна Корея

Неяснотата около състоянието на звездата на тима Сон Хюн-Мин, който претърпя операция малко преди турнира, а и не демонстрира познатото си високо ниво от началото на сезона, вероятно поставя Уругвай в по-добри позици в сблъсъка между двата тима.

Уругвай и Южна Корея имат не малко срещи помежду си, като само през този век са изиграли пет контроли. В първите четири от тях победители са урусите, но в последната среща успехът е за корейците. Противниците имат и два мача на Световно първенство. Те също завършват с победа за Уругвай