Победата над Северна Ирландия в световните квалификациите остана на заден план с оглед бурните събития около избора за нов президент на БФС.

Рядко ни се случва и поради този факт трябва да се гордеем, когато постигаме обрат срещу селекция, която е по-напред от нашата в световната ранглиста.

България - Северна Ирландия 2:1 в световна квалификация

Малко радост и за България - силно второ полувреме и класен Неделев пречупиха Северна Ирландия

"Лъвовете" обърнаха островитяните след два гола на халфа с №8

Срамът от поражението във Вилнюс едва ли ще се отмие скоро, но "лъвовете" поне показаха, че могат. Поводи за оптимизъм особено дава силното второ полувреме срещу северноирландците, които макар и изградени от играчи подвизаващи се по долните дивизии на английската футболна система, бяха достатъчно корав опонент.

В предишния си коментар за националния тим, подложих на критика Тодор Неделев и Димитър Илиев. Едва ли някой може да отрече, че звездите на пловдивските Ботев и Локо бяха сред големите длъжници за загубата с 1:3 от Литва.

Радвам се, че вчера първият от тях категорично запуши моята уста с чудесното си представяне. Ето този Тодор Неделев очаквахме! Индивидуалните му проблясъци се оказаха напълно достатъчни за ценния успех, който временно ни изкачи и до третото място в група С. А Тошко даде заявка да бъде лидерът, за когото в националния тим си мечтаем от години.

Снимка 550051

Източник: LAP.bg

Очакванията към него, Митко Илиев и Кирил Десподов винаги ще бъдат големи. Поради този факт силно ще ги любим и мразим. Без да се обиждат другите футболисти, но това са новите "три коня", които трябва да дърпат България напред. Класата им по терените на efbet Лига е категорична, хубаво ще бъде тя да се превърне в константна по време и на тежките национални съревнования.

Ако се върнем към представянето на Неделев от снощи, пловдивчанинът защити отвсякъде получения митичен №8. Самочувствие, прецизност и класа в решителните мигове. Големият проблем при него обаче си остава липсата на постоянство.

Героят Неделев: Отмихме срама от поражението срещу Литва

Героят Неделев: Отмихме срама от поражението срещу Литва

"Смачкахме Северна Ирландия през втората част"

Сякаш Тошко е олицетворение и на целия български тим. Притежава необходимия набор качества, но рядко ги показва, има самочувствие, но в определени моменти.

Отстрани ли Ясен Петров тези резки амплитуди в представянето на всички "лъвовете", предстоящите битки в Лига на нациите и квалификациите за Евро 2024, могат да са далеч по-позитивни. Личи си все пак, че има някаква основа, върху която може да се надгражда.

А до следващия цикъл от важни международни срещи, ще се черпим от магията на Неделев по терените на efbet Лига. Но и леко ще съжаляваме, защото кариерата на този толкова качествен футболист, така и не се разви по възможно най-добрия начин.