Ню Инглънд Пейтриътс е новият шампион в Националната футболна лига след като спечели 51-вото издание на Супербоул. "Патриотите" победиха на финала Атланта Фалкънс с 34:28 след продължение.

Мачът ще остане в историята с невероятния обрат, който осъществиха победителите. Те губеха с 25 точки 3:28 в средата на третата част, а преди последната изоставаха с 19. До края обаче играчите на Атланта не отбелязаха нито една и в крайна сметка загубиха с 24:38 след продължение. До този момент нито един отбор не бе триумфирал в Супербоул, губейки с повече от 10 точки преди последната четвърт. В 51-ото издание на най-голямото спортно събитие в САЩ обаче немислимото се случи.

На мача паднаха и куп рекорди. Пейтриътс спечели своята пета титла след 2001, 2003, 2004 и 2014. А в основата на успеха отново бе невероятният куотърбек Том Брейди. Той раздаде пасове за рекордните в историята на Супербоул 466 ярда. Брейди на свой ред вече може да носи званието най-великият състезател в този спорт, тъй като е единственият с пет шампионски титли, изпреварвайки легендата Джо Монтана.

Джеймс Уайт отбеляза два тъчдауна по земя и хвана рекордните 14 паса за 110 ярда. Ню Инглънд притежаваха топката безпрецедентните досега в мач за титлата 51 минути и 36 секунди.