Пари Сен Жермен изтръгна мъчителна победа в домакинския си мач от 24-ия кръг на Лига 1 срещу Лил. Шампионите се наложиха с 2:1 като победния гол падна в 3-ата минута на добавеното време. При това той беше от засада, която не беше маркирана от съдията.

ПСЖ определено беше по-добрият отбор, но няколко пропуска през първото полувреме запазиха резултата равен.

След почивката натискът на домакините стана много силен и в 70-ата Единсок Кавани откри резултата с 23-ото си попадение от началото на сезона. След едно центриране от левия фланг топката щастливо се озова в близост до уругваеца и той не сбърка. В 86-ата минута груба грешка на вратаря на ПСЖ Алфонс Ареола позволи на гостите да изравнят. Той реши да копира Мануел Нойер и финтира нападател на гостите, но после се оплете и подари топката на Никола де Превил, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Така се стигна до последните секунди на продължението, когато Моура от засада донесе победата на Пари Сен Жермен и отново доближи тима на 3 точки от водача Монако.

Пари Сен Жермен пожела Кристиян Бентеке

ПСЖ взима таран от Висшата лига

Таранът на крачка от френския гранд

По-рано през деня Монако постигна поредната си победа като се наложи с 2:1 при гостуването си на Монпелие. Резултатът на "Стад дьо ла Мусон" откри Камил Глик в 16-ата минута след асистенция на Тома Левар. Килиан Мбапе удвои в 20-ата. Домакините успяха да се върнат в мача след като Виторино Илтон намали в началото на второто полувреме, но за повече нямаха сили.

В самия край Монако остана с човек по-малко, след като централният бранител Жемерсон получи втори жълт картон. Монпелие не успя да се възползва от численото си превъзходство и така записа първа загуба през сезона от отбор от първата шестица в класирането.

Така монегаските събраха 55 точки и изпреварват с 3 ПСЖ и с 6 Ница, който обаче е с мач по-малко.

Монако отмъкна точката на "Парк де Пренс" с гол в добавеното време

Монако отмъкна точката на "Парк де Пренс" с гол в добавеното време

Монако и Ница начело с равен брой точки

В третия мач от кръга Бордо се наложи с 4:0 като гост над Каен и се изкачи временно на шестото място.