Правосъдният министър Христо Иванов очерта на брифинг в НС проблемите пред ведомството предвид орязания бюджет. Всеки месец Министерството на правосъдието се движи с 1 милиона лева преразход. Това налага съкращения, подчерта той.
Затова се водели тежки и интензивни разговори с финансовото ведомство как да се случат тези съкращения, така че да не се отразят на работата на правосъдното министерство.

Няма да се затваря Агенцията по вписванията, стана ясно от думите на министър Иванов. Агенцията по вписванията остава в досегашния си вид, категоричен бе Христо Иванов. Дори агенцията щяла да бъде натоварена с нови функции.
Съкращения обаче са нужни. От думите му стана ясно, че даже и 700 души да бъдат съкратени ведомството му пак нямало да се вмести в предвидения му бюджет.

Правосъдният министър Христо Иванов поздрави и Теодора Точкова за избора, изразявайки задоволството си от избора на главен съдебен инспектор.

Предстои тежка работа, сподели министърът. С това се приключва една изключително неприятна страница от историята на съдебната система, коментира той избора на Точкова, по повод дългия период от време, в който парламентът не можеше да избере човек за поста.

Христо Иванов е доволен от дебата по избора на главен съдебен инспектор.