105 мерки от Управленската програма на правителството за периода 2017-2021 г. са изпълнени. Тя е за период от четири години и съдържа 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки, информираха от Министерския съвет след заседанието на Съвета за развитие към МС.

690 мерки са в процес на изпълнение, като значителна част от тях са с дългосрочен хоризонт и/или постоянен срок на изпълнение. Тъй като програмата е до 2021 г., изпълнението на част от мерките е планирано да започне на по-късен етап или след като бъдат изпълнени други мерки.

На заседанието бяха споменати предстоящите действия, както и мерките, с които да се преодолее забавянето или неизпълнението на взетите решения.

Съветът за развитие одобри доклада за изпълнение на Националната програма за развитие: България 2020. Министърът на финансите Владислав Горанов докладва постиженията и напредъка в изпълнението на целите и мерките на националната програма в съответствие с последния план за действие, одобрен от Министерския съвет в края на 2017 г.

Одобрен беше и плана по разработването на проект на Национална програма за развитие: България 2030.

На заседанието на Съвета за развитие бе поканен и присъства и Волен Сидеров - председател на парламентарната група "Обединени патриоти" и член на Коалиционния съвет.