450 000 души са загубили работните си места от началото на мандата на ГЕРБ, заяви Мартин Димитров от Синята коалиция, който се присъедини към критиките на БСП, Атака и ДПС за трите години управление на ГЕРБ.

Бившият лидер на СДС отправи обвинения към настоящото правителство, че не е изпълнило собствената си антикризисна програма.

Сините видяха основния проблем за последните три години в липсата на всякакви генерални реформи. Оттук следват и спадащите доходи на българите и нарастващото ниво на безработицата, особено в по-малките населени места.

Всеки трети е безработен, заяви Димитров и се върна към едно от предизборните обещания на Бойко Борисов, според което до две-три години българите ще получават европейски доходи.

"Къде са европейските ви доходи днес" попита представителят на сините.

Отказът на ГЕРБ от ключови реформи довел до тежък провал в икономическата сфера и резултира във фалита на близо 200 000 фирми.

Мартин Димитров бе категоричен, че не вижда шанс загубените възможности за реформи да бъдат възстановени през оставащата година от мандата.

"Надяваме се, но не виждаме шанс, не виждаме воля", заяви той и допълни, че Синята коалиция очаква всевъзможни манипулации от страна на ГЕРБ на следващия вот.

Сините силно препоръчаха следващото правителство да бъде дясно и реформистко, за да не последваме пътя на Гърция към пълен провал на европейските демократични политики.