126 граждани и фирми бяха добавени през февруари в публичния бюлетин на длъжниците. 60 лица отпаднаха от бюлетина през изтеклия месец.

Данъчните органи са предали на Агенцията за държавни вземания имената на 58 некоректни платци.
На 31 собственици и управители на фирми с неплатени данъци е наложена забрана за напускане на страната. Oтнети са 25 задгранични паспорта.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 3 списъка с некоректни данъкоплатци. В първия са имената на физически лица и фирми, които имат неплатени данъци в големи размери – над 5000 лв., длъжниците не разполагат с имущество и нямат вземания от банки и трети лица и не са се явили в данъчната администрация след изпратена покана.

Вторият списък съдържа имената на длъжници с неплатени данъци в големи размери, които не разполагат с имущество, което за послужи като обезпечение, явили са се в данъчната администрация след изпратена покана, но въпреки това не предприемат действия за плащане на задълженията си.

Третият списък съдържа имената на лица, които разполагат с имущество движимо или недвижимо, върху което данъчната администрация е наложила обезпечителни мерки, но лицата, включени в списъка не предприемат действия за плащане на задълженията си.

Общият брой на некоректните платци в трите списъка е 6040, като неплатените от тях данъци са над 2, 371 млрд. лв.

Бюлетинът се може да бъде видян в интернет на адрес www.taxadmin.minfin.bg