Срокът на разговори между президент и премиер отмина. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи лидерът на АБВ Румен Петков в отговор на въпроса възможно ли е да се постигне диалог между президент и премиер за експертен кабинет.

"Диалогът в контакта с Борисов е токсичен", подчерта Петков и добави, че АБВ като политическа партия смятат, че диалогът с ГЕРБ - да, но с Борисов - не. Румен Петков не мисли, че Каракачанов може да бъде гарант на нещо друго, освен на потреблението.

Припомняме, вчера вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че е готов да стане гарант за диалог между Радев и Борисов за експертен кабинет.

Каракачанов готов да стане гарант за диалог между Радев и Борисов за експертен кабинет

Каракачанов готов да стане гарант за диалог между Радев и Борисов за експертен кабинет

Щял да се оттегли като вицепремиер при такъв вариант

Вчерашният митинг бил огромен с много хора и Петков е радостен от това, че независимо от опитите на властта да спре протеста, хората продължават да казват: "Така не може". Ерозията на протеста може да дойде чрез дискредитация, разделянето на митинга и опитът да бъде яхнат протестът политически.

Има хора, които искат да овладеят протеста, но аз си ходя почти всяка вечер, ходя и си стоя отстрани. Трябва да има някаква мярка, а аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да си отиде, подчерта лидерът на АБВ.

Аз самия няма да бъда кандидат за нищо. Не желая да бъда кандидат за нищо и няма да бъда, категоричен бе Румен Петков.

Радев иска първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми
Обновена

Радев иска първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми

Думите му са в отговор на предложението на Каракачанов за оттегляне