Премиерът Бойко Борисов взима всички възможни мерки, за да може да си купи изборите през следващата година. За това предупреди на брифинг в централата на АБВ Румен Петков. Според него в момента тече поредният съществен принос към отвращаването на хората от изборите. По този начин нещата остават в химикалката на Борисов, каза той.

По отношение на антикризисната мярка "60/40", въведена от правителството за подпомагане на бизнеса за кризата от коронавируса, Петков коментира, че това е тотален провал, а фирмите с оборот под 30 хиляди били подложени на терор.

От АБВ виждат безсилието на правителство да подкрепи икономиката. Мерките, които били предприети, са със смущаващ резултат, не съмнителен. Според Петков мярката достигнала до "Лудогорец", "Дунав" и столичната градска мобилност. АБВ разкритикува и другата антикризисна мярка на правителството - грантовата подкрепа от 3 до 10 хил. лв. за предприятията с малки накърнени обороти от миналата година.

АБВ: Борисов усеща в себе си спасителя на нацията

АБВ: Борисов усеща в себе си спасителя на нацията

Премиерът по принцип лъжел

По думите на Румен Петков мярката била изчерпана за три дни. Обемът средства, които били предвидени, вече били раздадени, а фирмите, които ползвали мярката, били подложени на терор, изтъкна той.

"Една ефективна мярка нямаме за икономиката и констатираме, че правителството не е способно да започне дебат за структурирането и ползването на 30 млрд. лв., каквато е последната информация от ЕК. България ще може да разполага с тях в периода 2021-2024 г.", напомни лидерът на АБВ.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева от своя страна запита кой ще понесе персоналната отговорност за забавянето на "Балкански поток". Тя напомни, че единствено от АБВ предупредили, че "Балкански поток" ще се забави с изграждането си и няма да бъдат спазени сроковете.

Ганчева се позова и на думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че енергийният проект нямало да бъде изграден до края на 2020 г. Това означава, че проектът ще работи и ще има транзит на газ евентуално в началото на следващата година, предполага тя.

От АБВ правят сметката, че забавянето на проекта ще лиши страната ни от минимум 230 млн. лв.

Нинова не иска Борисов да краси премиерския пост

Нинова не иска Борисов да краси премиерския пост

Соцлидерът настоява за реформи в икономиката и здравеопазването