АБВ подкрепя споразумението за честни избори на БСП, но няма да го подпише.

Такова споразумение трябва да има, обяви на брифинг в парламента Мариана Тодорова. Те ще предложат допълнителна точка за информиран избор на гражданите.

Припомняме, че миналата седмица червената лидерка Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че тази седмица ще предложат на всички политически партии, с изключение на ГЕРБ, споразумение за честни и прозрачни избори. Герберите щели да бъдат изключени от предложението, тъй като манипулирали изборите. Нинова смята, че със споразумението щяло да се види кой има смелостта да се изправи срещу партията на Бойко Борисов и да каже, че този път няма да позволят вотът на хората да бъде подменен.

Азбукарите настояват за равностойни дебати между кандидатите. Кандидатите бягат от дебати и дискусии, недоволна е Тодорова. Според нея има задкулисни договорки фаворитите да водят дебатите помежду си. Имало риск на следващи избори изобщо да няма дебати между кандидатите.

Да не се партизират изборите, настояват от АБВ. Червените не приели корекциите им и затова подпис под споразумението за честни избори от страна на хората на Георги Първанов няма да има.