Изслушването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев пред депутатите е фарс, който има за цел да се изведат основания за изграждане на ислямски център в България.

Този сценарий заподозряха от „Атака”, които напуснаха изслушването на Писанчев по отношение на операциите на службите срещу разпространение на радикален ислям у нас и връзки с терористичната организация „Ислямска държава”.
То се провежда при закрити врата в пленарна зала.

Ислямистите в Пазарджик търсят популярност и я получили от службите
Още...

Хората на Волен Сидеров постояха на изслушването един час и видимо ядосани го напуснаха. Според тях в момента в пленарна зала се разиграва фарс, с който иска да се сбъдне старата мечта на премиера Бойко Борисов за изграждането на ислямски център с ислямска болница в квартал „Малинова долина”.

Народният представител от „Атака” Магдалена Ташева разказа пред журналисти, че шефът на ДАНС е подхвърлил тази идея пред депутатите и тя е получил подкрепата от съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Мотивът за подкрепата е бил фактът, че задържаният в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед е продукт на обучение по ислям в чужбина и ако е имало тук ислямски център, то той е щял да изучава един по-кротък и по-приемлив ислям.

Ташева предположи още, че шефът на ДАНС е дошъл в Народното събрание и разчитайки на това, че българските депутати са невежи и не знаят за какво става дума, е искал да аргументира „спешната” необходимост да се изгради ислямски център с доводи като намерените видеозаписи на обезглавявания, които Ахмед Муса Ахмед е свалил от интернет.

„Ако намерените видеозаписи и материали в компютрите на Ахмед Муса Ахмед със самото си присъствие в компютъра са доказателства, то тогава МВР или ДАНС трябва да арестуват мен и всички, които се занимават с изследване на идеологията на исляма”, заяви още атакистката и добави, че подобни записи би трябвало да има и самият Писанчев.

От „Атака” са поискали да разберат от председателя на ДАНС колко години още те ще разхождат Ахмед Муса Ахмед пред камерите, за да симулират дейност. Друго питане от страна на „Атака” към шефа на ДАНС е било и това дали той или неговите колеги са изпитвали политически натиск, с който се цели оставянето на истинските вносители на радикалния ислям в България в тайна.

Хората на Сидеров обаче не са получили отговори от страна на Писанчев. „В момента в пленарната зала стоят поне двама адвокати на Ахмед Муса Ахмед и 13-те имама”, отсече още Магдалена Ташева и обяви, че единият от тях е народният представител от ДПС Хюсеин Хафъзов. Ташева обаче не пожела да посочи кой е другият заподозрян от страна на „Атака”.