Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. Това заяви почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган в специално послание към депесарите, съобщиха от пресцентъра на партията.

Посланието бе прочетено от зам.-председателя на Националния съвет Филиз Хюсменова пред участниците в отбелязването на годишнина от майските събития през 1989 г. и почитането на героите на демокрацията по време на т. нар. "Възродителен процес" в с. Медовец.

"Искам да споделя с вас за моите тревоги и притеснения от най-новите изкривени форми на демокрацията в България.

Има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата.

Една от ясните мишени на тази разрушителна дейност отново е ДПС и неговия председател г-н Мустафа Карадайъ. Искам ясно да заявя: Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели.

ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно", съветва Ахмед Доган.

Изявлението на почетния председател на ДПС, разпространено от пресцентъра на партията, идва на фона на честитката към Карадайъ, в която пожеланието бе да се запази мярката, но и след като в записа на Националното съвещание на ПП се чу от Настимир Ананиев, че очакват скоро смяна на върха в партията.