Ако парламентарните избори се проведат сега БСП ще спечели 112 депутатски места. Това показват данните от социологическо проучване, проведено по искане на социалистите.
Целта на социологическото проучване е да се измерят стартовите потенциали на партиите и да се направят прогнози за предстоящите избори, е заяви социологът Юрий Асланов, цитиран от Инфо Радио.

Той обясни, че изследването има ниска прогностична стойност. Данните показват, че 72% от българите са за промяна в управлението на страната.

В цялата страна партията, която се нарежда на второ място е НДСВ. Изследването показва, че НДСВ е загубила подкрепата в големите градове, но затова пък печели в селата. Ако изборите бяха днес най-ниската избирателна активност щеше да бъде в Русе, а най-високата – в Кърджали, където според изследването ДПС печели над 50% от гласовете.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е заяви, че целта е да спечелване на абсолютно мнозинство в парламента. Той поясни, че преговорите за коалиция трябва да се водят на база или бурен резултат, или управленски програми.