7500 подписа внесоха „Атака" в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация за местния вот. Днешната дата на Съединението пък се оказала хубаво съвпадение за националистите.

Лидерът партията Волен Сидеров е убеден, че формацията ще вземе по-добър резултат от вота за местна власт през 2011 година. Пред медиите той изрази убедеността, че за добрия резултат на „Атака" ще спомогне и днешното управление, което с политиката си води страната към по-лошо.

Знак минус за управляващите, знак плюс за опозицията", очаква лидерът на „Атака", пояснявайки, че неговата партия е единствената опозиция. По думите му, БСП на много места се уговаряла с ГЕРБ.

В битката за кмет на София „Атака" издига Явор Нотев, а на Варна - Костадин Костадинов. Не на всички места формацията ще има кандидати за кметове, но навсякъде ще има свои листи за общинари.

Местните избори винаги са кланови, купени. Това са най-клановите, най-купените, най-корпоративните и клиентелистки избори, предупреди Сидеров. Той направи изборна прогноза за резултатите от вота: ГЕРБ и ДПС ще тържествуват, а БСП ще са с по-слаб резултат. Атакистът дори е притеснен, че ДПС може да се окаже и втора политическа сила след ГЕРБ, ако нямат наистина честна битка.

Тези избори са откровено корупционни. Те са стремеж да се овладее местната власт, категоричен е лидерът на „Атака". Той припомни, че ГЕРБ имат опит в носенето на чували с бюлетини.

Полицаи пък се жалвали на познати на Волен Сидеров, че ги притискат да глобяват шофьорите, за да съберат пари ГЕРБ да спечели изборите. Събираемостта от акцизи и контрабанда също щели да идат за купен вот.

Сидеров е убеден, че Явор Нотев може да донесе промяна и ред в столицата и като адвокат по наказателно право щял да се преори с нередностите в Столична община и да сложи ред с безразборното харчене на милиардния бюджет в София. Щял и да се пребори с корупцията в общината. София е един мръсен и неуреден град, недоволен е лидерът на „Атака".

Той е ядосан на военния министър Николай Ненчев, който в петък обясни, че се обсъжда съвместна охрана на небето ни с други държави. Това е още една проява на недоразумението, наречено военен министър, подчерта атакистът в отговор на въпрос на News.bg. Това е поредното национално предателство на Ненчев, допълни Сидеров. Освен това, подобно изказване било признание, че страната ни е лишена от суверенитет. Сидеров поиска България да излезе от НАТО и да поддържа политиката на неутралитет. А във военно и икономическо отношение да си сътрудничим с Русия, която наистина ще пази въздушното ни пространство и може да ни снабди с качествени оръжия.

Според него е илюзия, че западните страни могат да ни пазят. Западът винаги е работил срещу България, изтъкна Волен Сидеров. По мнението, му Западът удължил турското робство с поне 50 години. След това ни орязаха като баница, обясни лидерът на „Атака".

Затова и Съединението, което честваме днес, било отвоювано с кръв срещу разкъсването на страната ни. Причина за това са дядовците на днешния ЕС, каза Сидеров.

Той е категоричен, че единственият път на защита е да сме рамо до рамо с Русия. „Това даже го е казала любимата на всички окултисти Ванга", припомни Сидеров и настоя: „Ако не ме слушат мен, да слушат Ванга".

Лидерът на „Атака" е категоричен още, че днешната политика е вредна за България, а управляващите водят страната към пропаст.