Александър Томов се жалва от Сергей Станишев пред неговите европейски съпартийци.

"Сергей Станишев е сред непосредствените подстрекатели и организатори на масова медийна кампания срещу лидера на партия "Българска социалдемокрация" Александър Томов, завършила със скалъпени обвинения в престъпления".

Това пишат в отворено писмо до всички членове на Партията на европейските социалисти (ПЕС) делегатите на 13-ия конгрес на партията на Томов.

Днес делегатите на "Българска социалдемокрация - Евролевица" провеждат своя конгрес в НДК, като освен писмото до ПЕС и групата на "Социалистите и демократите" в Европейския парламент, трябва да бъдат приети и "тезиси" на партията, които да се превърнат в основен програмен документ за предстоящите местни избори.

Цялата кампания срещу Томов, според съпартийците му, е имала "ясни политически послания" - да няма втора силна политическа сила, представител на лявото в парламента. В писмото си социалдемократите на Томов посочват, че обвиненията, повдигнати срещу него, са обявени от съда за несъстоятелни и той е обявен за невинен.

Делегатите на конгреса искат да потърсят сметка на Сергей Станишев "за множеството злоупотреби с властта" по време на мандата му като премиер.

"Искаме имунитетът му да бъда свален и прокуратурата и съдът да отсъдят справедливо спрямо повдигнатите му обвинения - нека всички бъдем равни пред закона", завършва отвореното писмо.