Евродепутатът и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки влиза в битката за кмет на София.

Новината съобщи вонният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти при официалното представяне на кандидатурата на Джамбазки за предстоящите местни избори, насрочени за 27 октомври.

Припомняме, че решението ВМРО е да се яви самостоятелно на изборите за местна власт на 27 октомври 2019 г.

ВМРО влизат сами в битката за София
Обновена

ВМРО влизат сами в битката за София

В близо 30% от общините в България ще бъдат с НФСБ под различни форми

Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото хората, които се избират за кметове зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин, подчерта Каракачанов.

По думите му кандидатурата на Джамбазки е силна и има своя не малък опит като общински съветник и човек, който се е борил за решаване проблемите на стоицата.

Лидерите в България са малко, установи Каракачанов

Лидерите в България са малко, установи Каракачанов

Лидерът на ВМРО не каза дали Джамбазки влиза в битката за София

От своя страна кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки благодари за издигнатата му кандидатура за кмет и заяви, че София има нужда от това да бъде представлявана от кмет, кметове на райони, които защитават интересите на столичани.

"София има нужда от отношение към кварталите, от внимание към транспортната схема за Околовръстното. София не е само жълтите павета, София е и "Дружба", "Люлин", "Ботунец". В София има нужда да се обърне внимание на младите семейства за подпомагане на образованото семейство. София има нужда от това да бъдат възстановени местата за масов спорт, за да може младежите да бъдат изтеглени от наркоразпространението", акцентира Джамбазки.

По думите му Витоша трябва да бъде отворена за софиянци, за да може хората да имат възможността да стигнат до нея. Воеводите ще представят своята детайлна управленска програма и листата си за местните избори през другата седмица. Едни от целите в управленската програма на ВМРО ще бъде борбата за обществен ред и сигурност, камери за видеонаблюдение, повече общинска полиция и възлагане на администрацията за събаряне на незаконните цигански гета в столичните квартали "Захарна фабрика" и "Христов Ботев".

"Всички тези миязми на града трябва да бъдат изринати и премахнати", закани се евродепутатът от ВМРО.

В рамките на транспорта ВМРО ще настоява за нови автобуси, които да могат да возят хората до метростанциите. По отношение на "Софийска вода" воеводите настояват или за предоговаряне или за прекратяване на концесията. За "Топлофикация" има два варианта - или преструктуриране, или фалит, посочи Джамбазки.

На балотажа ВМРО ще работи за себе си и за това да имат кмет на София. Другата цел пред воеводите е да не допуснат ДПС да се промъкне в Столичния общински съвет (СОС). Според Джамбазки ДПС иска да изгради още един свой храм в столицата, което не трябва да бъде допускано.

"Напред и нагоре. Работим за кмет!", закани се Джамбазки.