Политологът доц. Светослав Малинов определи не като стандартен, а като отчаян ходът на ГЕРБ с кандидата им за кмет на София - Антон Хекимян.

Да управляваш София толкова години, не означава да имаш просто кмет, а цяла кохорта от общински съветници и зам.-кметове. Да не успееш да убедиш представител на ГЕРБ да се кандидатира за кмет, е търсене на изход, коментира доц. Малинов пред bTV.

По думите му друга голяма фигура на ГЕРБ не би тръгнала на местните избори. Това означава страх, че ако някой от ГЕРБ се бе кандидатирал за кмет на София, щеше да загуби изборите, смята Малинов.

Той подчерта, че мачът за София не може да е уговорен. Некоалицията ще има голямо изпитание след местните избори, защото ще се наруши балансът и симетрията, която е в полза на ГЕРБ. Дори да не е много успешна предизборната кампания и ГЕРБ да не я спечели, ще се разбере дали коалицията ще се пипне, или да се приеме горчилката от местните избори, коментира Малинов.

ПП за Хекимян: Екзотика, оставаме уверени сме в успеха си

ПП за Хекимян: Екзотика, оставаме уверени сме в успеха си

Васил Терзиев разполагалсъс страхотен екип

Социологът Геновева Петрова добави, че между кандидатите за кмет на София има много общо - това, че не са политически лица. Тя не смята, че битката за София е изглеждала решена преди обявяването на Антон Хекимян. Битката за София е ясно, че ще се реши на втори тур, посочи Геновева Петрова.

Според нея е много важно да се види какво ще се случи с електоралната подкрепа за определените партии. На втория тур в София на кметския вот е, че резултатът ще бъде решен от хората в София, добави тя.

В навечерието на кампанията

В навечерието на кампанията

Защо Хекимян? Защо не Георги Георгиев, който поне знае какво става в Общината? Защо не Росен Желязков

Политологът Татяна Буруджиева заяви, че ще има балотаж между първи и втори тур на местните избори. Васил Терзиев не може да направи нещо преди първи тур, посочи тя. Буруджиева смята, че ще има голяма щета за ГЕРБ от издигането на Антон Хекимян за кандидат за кмет. Тя е на мнение, че повечето кандидати за кметове са заложници на стратегиите на партиите си за националното представяне и какво ще се случи след самите местни избори.

Социалният антрополог Харалан Александров пък заяви, че лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов може да има много фигури на футболния терен и да избере един от тях, който да излезе напред.

Тошко Йорданов за Хекимян: Мисир в нов двор

Тошко Йорданов за Хекимян: Мисир в нов двор

Кандидатурата на Хекимян поставя под въпрос редакционната политика на бТВ през последните години.