Съдията от Софийския градски съд и бивш правосъден министър в кабинета Сакскобургготски, Антон Станков, напуска съда, след като беше избран за член на политическия съвет на НДСВ на вчерашния извънреден конгрес на партията.

Заради политическата кариера на Антон Станков всички гледани от него дела ще трябва да започнат отначало.

Той председателстваше съдебния състав по делото за загиналите деца в дискотека „Индиго".
Въпреки че присъдата по него беше произнесена още през ноември миналата година, Антон Станков все още  не е написал мотиви, с които част от подсъдимите бяха признати за виновни, а други бяха оправдани.

Днес от пресцентъра на СГС обявиха, че Станков е депозирал молба за ползване на петнадесет дни неплатен отпуск с начална дата 2 юни 2007 година.

В същото време Станков е подал молба до Висшия съдебен съвет с копие до председателя на СГС съдия Светлин Михайлов за освобождаване от длъжност съдия в СГС, Наказателно отделение, считано от 2 юни 2007 година.

Депозираните от съдия Антон Станков документи са подписани от заместник-председател на СГС, тъй като председателят на СГС Светлин Михайлов е в платен годишен отпуск от 31 май.

Междувременно от пресцентъра на Висшия съдебен съвет съобщиха, че Антон Станков е депозирал оставката си във ВСС.
Комисията по предложенията и атестирането ще реши кога да я внесе в Съвета - утре като извънредна точка или на следващото заседание.